پایان نامه آسیبشناسی برنامههای شبکههای ماهوارهای |
شبکههای فارسی زبان نیست؛ اما در خصوص شبکههای ماهوارهای فارسی زبان شاهد افزایش بیسابقهای بودهایم. در چنین شرایطی هرگونه سیاستگذاری و عمل برای مقابله با ماهواره نیازمند شناخت دقیق وضعیت موجود این حوزه است.
اهمیت و ضرورت پژوهش
رسانهها بهویژه رسانه ماهواره، اهمیت و تأثیر بهسزایی در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی بشر دارد که وسایل ارتباطات ماهوارهای شبکههای دیداری و شنیداری در تمامی کشورهای جهان این امکانات را فراهم ساختهاند تا اطلاعات، اخبار و غیره سایر کشورها را به یکدیگر منتقل نمایند، لیکن با توجه به توسعه گسترده این رسانه نوین ارتباطی از سویی و نیزتاثیرآن در تولید و پخش برنامههای مخرب و ضداخلاقی توسط عوامل و گردانندگان شبکههای ماهوارهای فارسی زبان موجبتقویت انگیزه برای نگارنده جهت بررسی موضوع و آسیبشناسی دقیق برنامهها و جرایم ارتکابی توسط مسئولین شبکههای ماهوارهای ایجادکرد تا این مجموعه بتواند درراستای شناسایی اعمال مجرمانه ویافتن روشهای مقابله با بزهکاران موثرباشد .
اهداف پژوهش
از آن جا که شبکههای ماهوارهای فارسی زبان با پخش برنامههای مبتذل و غیراخلاقی توانسته مخاطبین زیادی را به خود جلب و متأسفانه تأثیرات منفی بر خانوادههای ایرانی به ویژه جوانان و نوجوانان وارد نماید و آسیبهای فراوانی را در ابعاد معنوی، دینی و سیاسی به کشور وارد کند که این موضوع ضرورت انجام این تحقیق را دوچندان کرده است.
هدف از این نوشتار، بررسی جامع انواع شبکههای ماهوارهای موجود و نوع کارکرد آن و آسیبشناسی برنامهها، شناسایی جرایم ارتکابی، روشهای مقابله با آن جرایم بوده تا در این رابطه، به زمینهسازی اطلاعات درخصوص حقوق پخش ماهوارهای و توجه به کاستیهای موجود در کشور سهم کوچکی داشته باشد.
ـ کمک به زمینهسازی اطلاعات در خصوص حقوق پخش ماهوارهای و توجه به کاستیهای موجود در کشور در این خصوص.
ـ ارائه روشهای مقابله با جرایم ارتکابی در شبکههای ماهوارهای فارسی زبان.
پرسشهای تحقیق
در این تحقیق سعی شده است با بهره گرفتن از مطالعات میدانی و بررسیهای معموله به پاسخ سؤالات ذیل دست یافت:
۱- آیا نقش نهادهای غیررسمی و غیر قضایی در کنترل برنامههای ماهوارهای یا کاهش اثرات سوء استفاده از برنامههای ماهوارهای مؤثر است؟
۲- آیا حفظ و تقویت انگیزههای مذهبی، آموزش عمومی و ارتقاء سطح آگاهیهای مخاطبان نسبت به آثار منفی برنامههای ماهوارهای تأثیر دارد؟
۳- آیادر مصونسازی یا خودکنترلی مخاطبان جوان، درقبال استفاده آنان از برنامههای ماهوارهای راهکاری وجود دارد؟
فرضیه های تحقیق
نگارنده تلاش کرده با توجه به مطالعات و بررسیهای انجام شده در تحقیق،می توانبه فرضیات ذیل دست یافت:
۱- نهادهای غیر رسمی وغیرقضایی می توانند حسب مورد با استفاده ازکارشناسان علوم تربیتی یاافرادمجرب ومقبول جامعه نقش موثری رادرکاهش آثارسوءبرنامه های ماهواره ای وعدم استقبال عمومی ازاین برنامه هاایفاکند.
۲- فرهنگسازی برای افراد و خانوادهها جهت خودکنترلی و پرهیز از آثار سوء استفاده از برنامههای ماهوارهای موثراست.
۳- ارتقای سطح آگاهی های مذهبی وبرجسته سازی قیود اخلاقی ومذهبی ازسوی اشخاص یانهادهای مقبول جوانان می تواند درمصون سازی آنان نقش داشته باشد.
روش پژوهش
در این نوشتار سعی خواهد شد با بهرهگیری از آثار موجود در این زمینه، موضوع تحقیق را با بهره گرفتن از روش توصیفی و تحلیلی مورد بررسی قرار داده، سپس با جمعبندی مطالب، پاسخ مناسبی به پرسشهای مطروحه ارائه کرد.
روش و ابزار گرد آوری اطلاعات
درانجام مطالعات حقوقی،منابع قانونی ودکترین ازاهمیت بالایی برخوردارند واین دومنبع به ترتیب دراسناد قانونی،کتب ومقالات حقوقی تجلی یافته است.درتحقیق پیش رونیز از روش اسنادی وکتابخانهای برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. بدین نحو که با مطالعه کتب،مقالات، قوانین ومقررات موجود دراین زمینه، ازآنها فیشبرداری شد، سپس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است.
روش تجزیه وتحلیل اطلاعات
باتوجه به نتایج به دست آمده ازتحقیقات نگارنده،به تجزیه وتحلیل اطلاعات پرداخته است.
دیگر سایت ها :
[یکشنبه 1399-02-21] [ 02:56:00 ق.ظ ]
|