پایان نامه ارشد : مقایسه کیفیت رابطه، رضایت زناشویی و شادمانی در زنان شاغل و خانه دار
 دانلود متن کامل پایان نامه مقایسه کیفیت رابطه، رضایت زناشویی و شادمانی در زنان شاغل و خانه دار
 

دانشگاه آزاد اسلامی 
واحد کرمانشاه
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته (M.Sc)
موضوع :
مقایسه کیفیت رابطه، رضایت زناشویی و شادمانی در زنان شاغل و خانه دار
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
مقدمه
خانواده چیزی بیشتر از مجموعه افرادی است كه در یك فضای فیزیكی و روان شناختی با هم مشاركت دارند . امروزه خانواده در اشكال گوناگون دیده می­شود كه هر كدام یك سیستم اجتماعی – فرهنگی[1] تلقی می­­شوند. در داخل چنین سیستمی، افراد به ­وسیله­ حلقه­های عاطفی قدرتمند، با دوام و متقابل به یكدیگر گره خورده­اند ورود به این سیستم سازماندهی شده از طریق تولد یا ازدواج صورت می ­گیرد .
همان­گونه كه كی[2] (1985) عنوان كرده خانواده­ها اعضای جدید را به ­وجود می­آورند و گرچه نهایتا آن­ها را از دست می­دهند ، با این حال روابط خانوادگی باقی می­ماند . بنا به گفته­ كارتر و مك گولدریك [3] (1988) هیچ سیستم دیگری مانند خانواده نیست. خانواده سیستم ارتباطی منحصر به فردی دارد كه از روابط دوستی و كاری مجزا است. در جوامع مختلف روابط زوجی ارزش زیادی دارند به ­طوری ­كه بیشتر از 80% از افراد طلاق گرفته دوباره ازدواج می ­كنند (به نقل از نظری ونوابی نژاد،1384،ص36).
اهمیت حفظ بنیان خانواده در جامعه­ صنعتی امروز، ‌بررسی عوامل مؤثر بر رضایت از ازدواج را بیش از پیش برجسته ساخته است. دنیای ماشینی امروز با درگیر ساختن انسان­­ها در پیچید گی­های زندگی صنعتی و با گسترش عوامل استرس­زای موجود در جوامع و با گسسته شدن شبكه­ حمایتی سنتی، افزایش آمار طلاق و وجود زوج­های مطلقه و فرزندان بی سرپرست، اقتصاددانان، جامعه­شناسان، فلاسفه و تقریباً‌تمامی بزرگان علوم مرتبط با خانواده را بر آن داشت تا از زاویه دید خود سرچشمه­ی مشكلات روابط زناشویی را بیابند . در این میان روان شناسان با بررسی عوامل مؤثر بر رضایت از زندگی زناشویی كوشیده­اند تا سهم خود را به جامعه­ی بشری ادا كنند ( فقیر­پور، 1384، ص 142).
 بیان مساله
مطالعه روابط زوجین به روشن شدن چهاچوب های ساختاری که روابط زوجین در آن شکل می گیرد کمک می کند. در بیشتر جوامع بررسی کیفیت روابط زناشویی نقش اساسی در ارزیابی کیفیت کلی ارتباطات خانوادگی دارد. کیفیت روابط زناشویی مفهومی چندبعدی است که شامل ابعاد گوناگون ارتباط زوجین مانند سازگاری، رضایت، شادمانی، انسجام و تعهد می شود (عیسی نژاد، احمدی و اعتمادی، 1388). طبق تحقیقات انجام شده کیفیت ارتباط زوجین با افسردگی، سلامت جسمانی و روانی و پیامدهای مثبت و منفی بسیاری همراه است (پاتو، حقیقت و حسن آبادی، 1391).
از سوی دیگر خانواده را موسسه یا نهاد اجتماعی معرفی کرده اند که ناشی از پیوند

برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید

زناشویی زن و مرد است. از جمله مظاهر زندگی اجتماعی انسان، وجود تعادل های سالم و سازنده میان انسانها و برقرار بودن عشق به همنوع و ابراز صمیمیت و همدلی به یکدیگر است. خانواده محل ارضای نیازهای مختلف جسمانی، عقلانی و عاطفی است و داشتن آگاهی از نیازهای زیستی، روانی و شناخت چگونگی ارضاء آن ها و مجهز شدن به تکنیک های شناخت تمایلات زیستی و روانی ضرورتی انکار ناپذیر می باشد. رضایت یک فرد از زندگی زناشویی به منزله ی رضایت وی از خانواده محسوب می شود و رضایت از خانواده به مفهوم رضایت از زندگی بوده و در نتیجه موجب تسهیل در امر رشد و تعالی و پیشرفت مادی و معنوی جامعه خواهد شد (عدالتی و ردزوان ، 2010).
رضایت زناشویی  عبارت است از احساسات عینی از خشنودی، رضایت و لذت تجربه شده توسط زن یا شوهر موقعی که همه ی جنبه های ازدواجشان را در نظر می گیرند. اسپرچر، ونزل و هاروی  (2008) معتقد است رضایت زناشویی، ارزیابی هیجانی- شناختی و ذهنی است که یک فرد از رابطه ی زناشویی اش دارد. کاپلان و مادوکس  (2002) بیان می کنند که رضایت زناشویی یک تجربه ی شخصی در ازدواج است که تنها توسط خود فرد در پاسخ به میزان لذت رابطه زناشویی قابل ارزیابی است آن ها باور دارند که رضایت زناشویی به انتظارات افراد بستگی دارد.
همچنین ، رضایتمندی زناشویی یکی از مهم ترین شاخص های رضایت از زندگی است که بر میزان سلامت روانی، میزان رضایت از زندگی و حتی بر میزان درآمد، موفقیت تحصیلی و رضایت از شغل زوجین تأثیر می گذارد. از سویی ناسازگاری در روابط زوجین موجب اختلال در روابط اجتماعی، گرایش به انحراف های اجتماعی و افول ارزشهای فرهنگی بین زن و شوهرها می شود (احمدی، آزاد مرزآبادی و ملازمانی ، 2005). مطالعات نشان داده است 18درصد زنان از وجود ناسازگاری و عدم تفاهم در خانواده رنج می برند (بخشی و همکاران، 1386).
به علاوه، شادمانی‌ احساسی‌ است‌ كه‌ همه‌ خواهان‌ آن هستند اما تعداد كمی‌ ازما به‌ آن‌ دست‌ می‌یابیم‌،نشانه‌ مشخصه‌ چنین‌ احساسی‌ قدردانی‌،احساس‌ درونی‌، احساس‌ رضایت‌ و علاقه‌ به‌خود ودیگران‌ است‌. (كارلسون‌ ، ترجمه‌ شریفی‌ 1380).
مك‌ گیل‌ (به نقل‌ از آیزنك‌ 1990) معتقد است‌ شادی‌ حالتی‌ پایدار است‌ كه‌ فرد میان‌ امیال‌ارضا شده‌ و كل‌ امیال‌ خودمطلوب‌ترین‌ نسبت‌ را می‌یابد، به‌ شرط‌ آنكه‌ امیال‌ ارضا شده‌ به‌طور غیرمنتظره‌ اتفاق‌ افتاده‌ باشد، یعنی‌ ما از مصاحبت‌ با خودی‌ كه‌ انتظار دیدن‌ وی‌ رانداشته‌ایم‌ شاد می‌شویم‌. ون‌ هون‌ 1984 معتقد است‌ واژه‌ شادمانی‌ به‌ پدیده‌ای‌ تجربی‌ اشاره‌ می‌كند، به‌ زعم‌ وی‌شادمانی‌ كلی‌ به‌ صورت‌ زیر تعریف‌ می‌شود: میزانی‌ كه‌ یك‌ فرد در مورد كیفیت‌ كلی‌مطلوبیت‌ زندگیش‌ قضاوت‌ می‌كند.
با توجه به آنچه گفته شد در پژوهش حاضر در پی آنیم تا کیفیت ارتباط، رضایت زناشویی و شادمانی زنان متاهل شاغل و خانه دار را با هم مقایسه نماییم.
ضرورت و اهمیت پژوهش
در شرع مقدس اسلام، خانواده محیطی مقدس و به تعبیر قرآنی محل آرامش واقعی است و در آیات الهی آمده است (( خداوند از جنس خودتان برایتان همسرانی آفرید تا با هم انس گیرید و میان شما مؤدت و مهربانی برقرار ساخت)) (سوره­ی روم، آیه 21). ازدواج و انتخاب همسر، پایه­ی اصلی خانواده­ها را تشكیل می­دهد. اگر خانواده استوار نباشد، جامعه در وضعیت متزلزلی قرار می­گیرد. بنابراین آشنایی با عواملی كه باعث پایداری ازدواج و خانواده می­شود، برای همه­ی اقشاری كه به استواری و بقای جامعه می­اندیشند، اقدامی ضروری و حیاتی است (خجسته مهر، 1384). 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت