دانلود پایان نامه ارشد : بررسی و مقایسه ریزغده زایی رقم های زودرس و دیررس گیاه سیب زمینی |
1-2-2- مراحل رشد و نمو…………………………………………………………………………………………8
1-2-2-1- رشد جوانه غده (مرحله رشدی I)……………………………………………………………………..9
1-2-2-2- استقرار گیاه (مرحله رشدی II)………………………………………………………………………….9
1-2-2-3- شروع غده دهی (مرحله رشدی III)………………………………………………………………..9
1-2-2-4- حجیم شدن غده ها (مرحله ی رشد IV)…………………………………………………………..10
1-2-2-5- رسیدگی غده (مرحله رشد V)……………………………………………………………………10
1-3- بیماری های ویروسی سیب زمینی…………………………………………………………………….10
1-4- تاریخچه کشت بافت……………………………………………………………………………………12
1-5- ریزازدیادی سیب زمینی…………………………………………………………………………………………16
1-6- عوامل موثر در ریز ازدیادی سیب زمینی……………………………………………………………….17
1-6-1- ترکیبات محیط کشت…………………………………………………………………………18
1-6-1-1- قند…………………………………………………………………………………………………..18
1-6-1-2- مواد معدنی……………………………………………………………………………………..18
1-6-1-3- عامل ژلی……………………………………………………………………………………..21
1-6-1-4- ویتامین ها…………………………………………………………………………………..21
1-6-1-5- تنظیم کننده های رشد گیاهی………………………………………………………………….21
1-7-1- عوامل فیزیکی موثر بر کشت بافت…………………………………………………………………….22
1-8-1- تاثیر مواد گیاهی بر کشت بافت………………………………………………………………………….23
1-9-1- تولید غده……………………………………………………………………………………………..24
فصل دوم: مروری بر تحقیقات انجام شده
2-1- مروری بر تحقیقات انجام شده…………………………………………………………………..26
فصل سوم: مواد و روش ها
3-1- محل انجام آزمایش…………………………………………………………………………………….37
3-2- تهیه مواد گیاهی……………………………………………………………………………………………37
3-3- کشت غده های سیب زمینی…………………………………………………………….39
3-4-تهیه محیط کشت و نحوه استریل آن…………………………………………………40
3-4-1- محیط کشت تکثیر قلمه تک جوانه (جامد)…………………………………………………………..40
3-4-2- محیط کشت تعلیقی تکثیر ساقه (مایع)…………………………………………………………………41
3-4-3- محیط کشت غده زایی………………………………………………………………………………………….41
3-5- کشت اولیه و تولید گیاهچه…………………………………………………………………….43
3-6- زیر کشت و تکثیر گیاهچه………………………………………………………………………..43
3-7- آزمایش های انجام شده……………………………………………………………………….44
3-7-1- آزمایش 1: تعیین پروتکل ضدعفونی سطحی مواد گیاهی………………………………………………………………………………45
3-7-2- آزمایش 2: بررسی اثر 2iP بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………………………………………..45
3-7-3- آزمایش 3: بررسی اثر BAP بر روی رشد و نمو گیاهچه…………………………………………………………………………….45
3-7-4- آزمایش 4: بررسی اثر CCC بر روی رشد و نمو گیاهچه…………………………………………………………………………….46
3-7-5- آزمایش 5: بررسی اثر GA3 بر روی رشد و نمو گیاهچه……………………………………………………………………………..46
3-7-2-5- آزمایش 6: بررسی اثر Picholoram بر روی رشد و نمو گیاهچه…………………………………………………………….47
3-7-2-6- آزمایش 7: بررسی اثر NAA بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………………………………..47
3-7-2-7- آزمایش 8: بررسی اثر متقابل هورمونهای برتر بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………..47
3-7-3- آزمایشهای مرحله تولید ریزغده……………………………………………………………………….48
3-7-3-1- آزمایش 9: بررسی اثر 2iP بر روی تولید ریزغده…………………………………………………………………………………….48
3-7-3-2- آزمایش 10: بررسی اثر BAP بر روی تولید ریزغده……………………………………………………………………………….49
3-7-3-3- آزمایش 11: بررسی اثر CCC بر روی تولید ریزغده……………………………………………………………………………….49
3-7-3-4- آزمایش 12: بررسی اثر GA3 بر روی تولید ریزغده………………………………………………………………………………..50
3-7-3-5- آزمایش 13: بررسی اثر NAA بر روی تولید ریزغده………………………………………………………………………………50
3-7-3-6- آزمایش 14: بررسی اثر متقابل هورمونهای برتر بر روی تولید ریزغده……………………………………………………….50
3-8- تجزیه و تحلیل دادهها…………………………………………………………………………………….51
فصل چهارم: نتایج
4-1- نتایج آزمایشها………………………………………………………………………………53
4-1-1- آزمایش 1: تعیین بهترین پروتکل ضدعفونی سطحی مواد گیاهی……………………………………………………………………53
4-1-2- آزمایش 2: بررسی اثر 2iP بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………………………………………..55
4-1-3- آزمایش 3: بررسی اثر BAP بر روی رشد و نمو گیاهچه…………………………………………………………………………….57
4-1-4- آزمایش 4: بررسی اثر CCC بر روی رشد و نمو گیاهچه…………………………………………………………………………….60
4-1-5- آزمایش 5: بررسی اثر GA3 بر روی رشد و نمو گیاهچه…………………………………………………………………………….62
4-1-6- آزمایش 6: بررسی اثر Picholoram بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………………………..65
4-1-7- آزمایش 7: بررسی اثر NAA بر روی رشد و نمو گیاهچه……………………………………………………………………………65
4-1-8-آزمایش 8: بررسی اثر متقابل هورمونهای برتر بر روی رشد و نمو گیاهچه……………………………………………………..69
4-1-9-آزمایش 9: بررسی اثر 2iP بر روی تولید ریزغده…………………………………………………………………………………..80
4-1-10-آزمایش 10: بررسی اثر BAP بر روی تولید ریزغده…………………………………………………………………………….83
4-1-11-آزمایش 11: بررسی اثر CCC بر روی تولید ریزغده…………………………………………………………………………….86
4-1-12-آزمایش 12: بررسی اثر GA3 بر روی تولید ریزغده………………………………………………………………………90
4-1-13-آزمایش 13: بررسی اثر NAA بر روی تولید ریزغده………………………………………………………………………90
4-1-14-آزمایش 14: بررسی اثر متقابل هورمونهای برتر بر روی تولید ریزغده………………………………………………………….93
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1- آزمایش 1: تعیین بهترین پروتکل ضدعفونی سطحی مواد گیاهی…………………………………………………………..102
5-2- آزمایش 2: بررسی اثر 2iP بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………………………………103
5-3- آزمایش 3: بررسی اثر BAP بر روی رشد و نمو گیاهچه……………………………………………………………………………….103
5-4- آزمایش 4: بررسی اثر CCC بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………………………………………104
5-5- آزمایش 5: بررسی اثر GA3 بر روی رشد و نمو گیاهچه……………………………………………………………………………….105
5-6- آزمایش 6: بررسی اثر Picoloram بر روی رشد و نمو گیاهچه…………………………………………………………………….106
5-7- آزمایش 7: بررسی اثر NAA بر روی رشد و نمو گیاهچه………………………………………………………………………………107
5-8-آزمایش 8: بررسی اثر متقابل هورمونهای برتر بر روی رشد و نمو گیاهچه……………………………………………………….108
5-9- آزمایش 9: بررسی اثر 2iP بر روی تولید ریزغده………………………………………………………………………………….113
5-10- آزمایش 10: بررسی اثر BAP بر روی تولید ریزغده……………………………………………………………………………………113
5-11- آزمایش 11: بررسی اثر CCC بر روی تولید ریزغده……………………………………………………………………………………114
5-12- آزمایش 12: بررسی اثر GA3 بر روی تولید ریزغده……………………………………………………………………………………115
[یکشنبه 1398-07-28] [ 01:45:00 ق.ظ ]
|