پایان نامه بررسی رابطه ی بلند مدت شاخص قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران با متغیرهای کلان پولی |
زمان تحقیق:
این تحقیق در یک دوره ۳۶ ماه در بازه زمانی فروردین ماه ۱۳۹۰ الی اسفند ماه ۱۳۹۲ انجام خواهد شد و نتایج حاصل از این پژوهش حاصل از نتیجه گیری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
جامعه مورد مطالعه:
جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد و در این پژوهش تأثیر متغیرهای کلان پولی بر ارزش سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
سوابق تحقیق
مارتین فلدستاین[۶] (۱۹۸۰) در تحقیقی به رابطه معکوس بین تورم و قیمتهای سهام در دههی ۱۹۷۰ دست یافت. جسیکه و رل[۷] (۱۹۸۳) نیز دریافتند که یک همبستگی منفی بین بازده سهام و تغییرات نرخ اسناد که نماینده نرخ تورم مورد انتظار است، وجود دارد. از سوی دیگر، فرت[۸] (۱۹۷۹) بر اساس نتایج تحقیق خود نشان داد که رابطه میان بازده سهام و تورم در کشور انگلستان مثبت است.
گلتکین[۹] (۱۹۸۳)، با بررسی رابطه بازدهی سهام و تورم در بیست و شش کشور، فرضیهی فیشر مبنی بر این که بازده واقعی سهام عادی و نرخهای تورم منتظره مستقل از یکدیگر هستند و بازده اسمی سهام به طور دقیق به اندازه تورم منتظره تغییر می کند، را مورد آزمون قرار داد و نشان داد که برای بیشتر کشورهای مورد بررسی، رابطه بازده سهام و تورم از نظر آماری معنا دار نیست و تنها در مورد چهار کشور این رابطه منفی و معنا دار است در حالی که در مورد دو کشور دیگر، این رابطه معنا دار و مثبت است.
بادوخ و ریچارد سون[۱۰] (۱۹۹۳) به این نتیجه رسیدند که رابطه یک به یک میان تورم قابل پیش بینی و بازده سهام وجود دارد. یافته های تجربی گراهام[۱۱] (۱۹۹۶) نشان داد که رابطه میان تورم و بازده سهام بی ثبات است، یعنی در برخی دورهها رابطه مثبت و در برخی دورههای زمانی دیگر منفی است. نتایج تحقیقات کاپریل و جونگ[۱۲] (۱۹۹۷) نیز نشان داد که تورم پیش بینی شده تاثیر منفی بر قیمتهای سهام دارد. توربک[۱۳] (۱۹۹۷) و روزف[۱۴] (۱۹۷۴) نشان دادند که سیاستهای پولی اثر عمدهیی بر بازده سهام دارد و افزایش نرخ رشد پولی منجر به افزایش بازده سهام میشود.
یونگ سولی[۱۵] (۱۹۹۲) آزمون روابط علی بین بازدههای دارای فعالیت واقعی و تورم را با بهره گرفتن از دادههای کشور آمریکا انجام داد و به این تیجه رسید که بر خلاف فرضیهی فیشر، بازده اسمی سهام و تورم همبستگی منفی ضعیفی دارند اما، رابطه میان نرخ های بهره اسمی و تورم مثبت است. رحمان و کوزیر[۱۶] (۱۹۸۸) طی تحقیقی به رابطه معکوس میان بازده واقعی سهام و تورم در کانادا دست یافتند. در حالی که لئونارد هرناندز[۱۷] (۱۹۹۰) به رابطه معناداری میان بازده واقعی سهام و تورم رسیدند.
آنرو لی[۱۸] (۱۹۹۶) در تحقیقی به این نتیجه رسید که بین بازدهی واقعی سهام و تورم رابطی منفی معناداری وجود دارد. سونگ، رمچندر و چاترات[۱۹] (۱۹۹۷) به رابطه منفی بین بازده واقعی سهام و اجزای تورم غیرمنتظره دست یافتند. ناجان و رحمان[۲۰] (۱۹۹۱) با انجام تحقیقی به شواهدی مبنی بر وجود رابطه علی بین بازدههای سهم و تورم پی بردند. فاما (۱۹۹۱) در تحقیقی نشان داد که تورم مورد انتظار با قیمتهای سهام ارتباط منفی دارد.
فیروزه عزیزی (۱۳۸۶) در تحقیقی به بررسی و آزمون رابطه بین تورم و بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران پرداخت. او با بهره گرفتن از آمار ماهانهی تورم، بازده نقدی، بازده کل (نقدی و قیمت) و شاخص قیمت سهام در دوره ۱۳۷۷ لغایت ۱۳۸۲ و با به کارگیری روش (VAR)[21] و آزمون علیت گرنجری
دیگر سایت ها :
،
[یکشنبه 1399-02-21] [ 12:26:00 ق.ظ ]
|