برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

چکیده
در اواخر جنگ جهانی دوم ، معاونت خرید شرکت جنرال الکتریک با مطالعه مشکلات طرح های زمان
جنگ مشاهده کرد که بعضی از طرح ها و عناصر جایگزین که به علت کمبود مواد و قطعات، مورد استفاده
قرار نگرفته بودند ، کارایی بهتری با قیمت کمتر نشان دادند. نتایج بررسی بر روی این نتایج علت اصلی
توسعه مهندسی ارزش در جهان بشمار میرود.
در ایران نیز استفاده از این علم در سالهای اخیر رواج پیدا کرده است. بطوری که در روند انتخاب
مصالح و نوع نما سازی در تونل رسالت و انتخاب روش ساخت در تونلی در اصفهان از این روش استفاده شده
است.

مقدمه

ارزش مفهوم جدیدی نیست و از بدو خلقت بشر استفاده می شده است. ارسطو بیش از 2000 سال قبل از هفت دسته ارزش نام برده است : ارزش اقتصادی، ارزش معنوی، ارزش زیبایی، ارزش اجتماعی، ارزش سیاسی، ارزش مذهبی و ارزش قضایی. یکی از مشکلات، معانی مختلفی است که برای ((ارزش))وجود دارد. یک نقطه نظر این است که ارزش با کمک مقایسه جلوه می یابد. مسلما یکی از پرکاربردترین معانی برای ارزش همان ارزش اقتصادی است که بیشتر با واحد پول بیان می شود. هر چند که انواع مختلفی برای ارزش می توان قایل شد؛ مهندسی ارزش در بیشتر موارد با ارزش اقتصادی سر و کار دارد . برخی از صاحب نظران چهار نوع مهم از ارزش اقتصادی را مطرح می کنند: ارزش هزینه ای ،ارزش تعویض ،ارزش احترام و ارزش استفاده[1]. مهندسی ارزش بیشتر توجه خود را علاوه بر ((چگونه به مقصد رسیدن)) روی ((مقصدی که باید برسیم)) معطوف می دارد و با کمک یک سیستم انسانی (و نه ماشینی) غیر پیچیده، با روشی سیستماتیک قلب مسئله را با رویکردی کارکردگرا و مقصودگرا تشریح می کند. لذا در مهندسی ارزش نباید در دام تفکر محدود، مانند صرفا اجرای یک سیستم کامپیوتری و پایبندی شدید به جزئیات پیچیده، گرفتار شد بلکه باید با انعطاف پذیری به کارکرد یا مقصود نهایی نشانه رفت و در این مسیر از هر روشی که یاری گر باشد استفاده کرد. بعضی از افراد به صورت ذاتی بدون اینکه از ((مهندسی ارزش)) آگاهی داشته باشند فرآیندی مشابه را به کار می گیرند. مسلما قابلیت درونی دیگر افراد با آگاهی و به کار گیری مهندسی ارزش افزایش خواهد یافت و گروه اول را نیز در نایل شدن به اهداف به صورت موثر و کارا یاری می دهد[2]. به طور کلی، مسائلی که بشر با آنها سرو کار دارد و به دو گونه اساسسی تقسیم می شوند که عبارتند از مسائل بسته و مسائل باز. 3 مسائل بسته با تحلیل قابل حل هستند. به عنوان مثال، اگر اتومبیل شما روشن نشود با یک تحلیل و بررسی فنی عوامل درگیر متوجه خواهید شد که احتمالا سیستم برق اتومبیل مشکل پیدا کرده است. راه حل این گونه مسائل با تحلیل موضوع، قابل دسترسی است. مسائل باز به مسائلی گفته می شود که برای حل آنها یک راه حل مشخص وجود ندارد این گونه مسائل با خلاقیت حل می شوند. به عنوان مثال اگر موضوع مسئله

 

چگونگی دفع خطر سیلاب برای یک ناحیه باشد چندین راه حل و شاید بی نهایت طرح را می توان برای آن پیشنهاد کرد. ساختن سد، استفاده از سیستم های هشدار دهنده سیلاب، عدم استفاده از زمین هایی که در معرض خطر قرار دارند و … . در این میان راه حل های کلی ای هستند که هر کدام چندین طرح را پیش می کشند. مثلا اگر تصمیم به ساخت سد باشد سد انواع گوناگون دارد که انتخاب بهینه آن خود مستلزم تفکر و تدبر است. یعنی یک راه حل مطلق برای رفع مشکل وجود ندارد بلکه بی نهایت راهکار قابل خلق است که همواره با خلاقیت می توان چگونگی و کیفیت راه حل ها را تحت تاثیر قرار داد و حتی راهکارهای نوین آفرید. مهندسی ارزش برای حل این قبیل مسائل به دلیل خلاقیت گرا بودن این روش قدرت خود را هویدا می سازد.

فصل اول :

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت