پایان نامه رابطه توسعه صادرات گلهای زینتی با اشتغال شهرستان محلات از سال ۱۳۸۲تا ۱۳۹۲ |
بررسی شبیه سازی روند توسعه صادرات و وضعیت اشتغال در شهرستان محلات
۱-۵. فرضیات تحقیق
بین توسعه صادرات گل های زینتی شهرستان محلات و بهبود وضعیت اشتغال رابطه معنی دار وجود دارد.
بین توسعه صادرات گیاهان زینتی و افزایش تولید در شهرستان محلات رابطه معنی دار وجود دارد.
بین شبیه سازی روند توسعه صادرات و وضعیت اشتغال در شهرستان محلات رابطه معنی دار وجود دارد.
۱-۶. قلمرو تحقیق
الف: قلمرو مکانی:
به منظور بررسی رابطه ی بین وضعیت اشتغال و صادرات گیاهان زینتی، شهرستان محلات به عنوان منطقه ی مورد مطالعه انتخاب شده است. شهرستان محلات در جنوب استان مرکزی مهد پرورش انواع گل و گیاهان زینتی می باشد و به هلند ایران معروف است. استان مرکزی در تولید گل بین استان های کشور سابقه ی طولانی دارد و اکنون رتبه دوم پس از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ب: قلمرو زمانی:
نیمسال دوم ۱۳۹۳
ج: قلمرو موضوعی:
مبحث مورد نظر در قلمرو مباحث مدیریت بازرگانی مورد مطالعه قرار می گیرد.
۱-۷.مدل تحقیق:
شکل ۱‑۱. منبع: برگرفته از تحقیق
۱-۸. تعاریف متغیرها و واژههای کلیدی
۱-۸-۱.تعاریف نظری
– تـوسـعه
توسعه، عبارت است از حرکت یک سیستم یک دست اجتماعی به سمت جلو و به عبارت دیـگـر، نـه تـنها روش تولید، توزیع محصولات و حجم تولید مورد نظر است ، بلکه تـغـیـیـرات در سـطـح زنـدگـی ، نـهـادهـای جـامـعـه . و سـیـاسـتـهـا نـیـز مورد توجه می باشد(جعفری، ۱۳۹۳).
– تعریف صادرات
صادرات عبارتست از ارتباط و کارکردن با بازارهای حرفه ای و حرفه ای های بازار در آن سوی مرزها .
صادرات نقطه آغاز ارتباط برقرار کردن با دیگران است . صادرات برای رشد و توسعه اقتصادی کشور است که از فروش تولیدات یا خدمات به کشورهای دیگر برای کسب درآمد ارزی حاصل می شود و در برقراری موازنه تجاری وایجاد تعادل اقتصادی کمک شایانی می نماید(صادقی، لشکری و ابراهیمی، ۱۳۹۱) .
– توسعه صادرات
توسعه صادرات در تمام کشورها، به عنوان یک استراتژی اقتصادی مطرح است که به تعادل بین سهم نسبی آن کشور از جمعیت جهان و سهم نسبی آن از تجارت جهانی می انجامد(نباتی، ۱۳۹۳).
اشتغال
در هر جامعه عدهاى از جمعیت فعال، شاغل هستند. مطابق تعریف، ‘شاغل’ [۱] کسى است که کار یا شغلى را دارا است و به این کار و شغل بهعنوان یک تخصص و حرفه آگاهى دارد. وضعیت داشتن و مشغول بودن جمعیت به شغل معینى را ‘اشتغال’ [۲] گویند. بهعبارت دیگر، اشتغال به وضعیتى اطلاق مىشود که در آن به ازاء شرکت مستقیم و فعال در جریان تولید و انجام خدمات، پاداش یا مزدى بهصورت نقدى یا جنسى پرداخت مىشود(بلندهمت، ۱۳۸۷).
۱-۸-۲.تعریف عملیاتی
در این پژوهش، میکوشیم به بررسی رابطه توسعه صادرات گلهای زینتی با اشتغال شهرستان محلات از سال ۱۳۸۲تا ۱۳۹۲بپردازیم. داده ها مورد نیاز در این
دیگر سایت ها :
[یکشنبه 1399-02-21] [ 04:30:00 ق.ظ ]
|