عملکرد افزایش نخواهد یافت‌، بلکه اختلالاتی نیز در گیاه بروز خواهد کرد( ۱۶و ۴۵)
‌ ‌ متأسفانه مصرف کودهای شیمیایی در کشورمان نامتعادل است و با نیاز واقعی گیاه تناسب ندارد. در این عدم تعادل مصرف ازت و فسفر زیاد و موادآلی، پتاسیم و عناصر کم مصرف مانند آهن، روی و بُر بسیار ناچیز است. در صورتی که نقش عناصر ریزمغذی در سلامت انسان و دام، افزایش عملکرد، کیفیت، مقاومت گیاه به آفات و امراض و کم آبی‌، حفاظت خاک و. غیر قابل انکار می‌باشد. بنا براین با مصرف علمی، صحیح و متناسب انواع کودها‌، مهم‌ترین و اساسی‌ترین شرایط بهینه در بهره وری از منابع آب و خاک‌، حفظ و اصلاح حاصلخیزی خاک و افزایش میزان عملکرد محصولات کشاورزی با شناخت کامل قدرت حاصلخیزی خاک، تعیین نیاز گیاه به عناصر غذایی تحت شرایط اقلیمی محیط کشت تحقق می‌یابد (۴۵و ۸۳).
‌ ‌ ذرت پاپ ‌کورن یا همان ذرت بوداده، یکی از محبوب‌ترین محصولات مورد علاقه اکثریت مردم به صورت آجیلی و تنقلات بچه‌ها و حتی بزرگترهاست.‌
‌ ‌ ‌ تاریخچه ذرت پاپ ‌کورن به ۵ هزار سال پیش برمی‌گردد. مکزیکی‌ها اولین مردمان دنیا بودند که نوع خاصی از دانه ذرت را پرورش دادند و متوجه شدند که این نوع از ذرت با قرار گرفتن در معرض حرارت مستقیم، پف کرده و شکلی شکوفه‌ مانند پیدا می‌کند. شاید به همین علت هم باشد که خیلی‌ها به پاپ‌ کورن می‌گویند «شکوفه ذرت».‌ علاوه بر مردمان مکزیک، هندی‌ها، چینی‌ها، سوماترایی‌ها و ساکنان آمریکای شمالی هم علاقه زیادی به ذرت بو داده دارند و برای همین هم بیشتر از ۱۵۰ نوع دستور پخت برای تهیه این نوع از ذرت در بین هندی‌ها و مکزیکی‌ها وجود دارد(۲۸).‌
‌  امروزه ذرت بوداده با طعم‌‌های مختلف، برای جلب رضایت افرادی با ذائقه‌‌های متفاوت در همه فروشگاه‌‌ها پیدا می‌شود.
‌ ‌ ‌  فیبر و آهن موجود در پاپ ‌کورن مهم‌ترین عاملی است که باعث می‌شود این خوراکی، نسبت به سایر تنقلات برتری داشته باشد. به ‌علاوه، پاپ‌ کورن دارای مقادیر قابل ‌توجهی از انواع آنتی ‌اکسیدان‌ها مانند پلی ‌فنول است و مصرف به اندازه مواد غذایی حاوی پلی ‌فنول و دیگر آنتی ‌اکسیدان‌‌ها مانند چای سبز، روغن زیتون، ذرت بوداده و شکلات تلخ، می‌تواند از ابتلا به انواع سرطان‌ها و بیماری‌‌های قلبی پیشگیری کند. همچنین، ذرت بوداده جزو خانواده غلات کامل محسوب می‌‌شود و به همین دلیل حاوی، مواد معدنی و ویتامین‌‌های مفید برای بدن است. سه فنجان ذرت بو داده به اندازه یک فنجان از سایر غلات کامل مانند جوی دوسر یا برنج قهوه‌ای، فیبر و ماده معدنی دارد (۱۶،۲۸و۴۵).‌

۱-۲ اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق
‌  شناخت مقدماتی این محصول زمینه ساز ترویج آن جهت کشت در منطقه می‌گردد. از آنجا که این محصول بعد از برداشت گندم، بعنوان کشت دوم در مناطق گرمسیر انجام می‌گیرد، لذا دو محصول در سال باعث رونق اقتصادی کشاورزان می‌شود. از طرفی در این فصل بعلت تعطیلی آماکن آموزشی نیروی انسانی نسبتاً بالایی وجود دارد که با بکار گیری آنها از حجم بیکاری در منطقه کاسته می‌شود. علاوه براین تمام اجزای پاپ کورن مورد استفاده انسان و دام‌ است از اندامهای رویشی آن جهت تعلیف دام استفاده می‌شود. و از طرفی بذر آن با قیمت بالایی خریداری می‌گردد. همچنین ظرفیت کارآفرینی بالا و مهمتر ممانعت از خروج ارز جهت واردات آن بخشی از مزایای این محصول می‌باشد.
لذا در صورتی که نتایج این پژوهش مثبت باشد می‌تواند باعث تغییر در ساختار زراعی، ساختار اقتصادی و اجتماعی کشاورزان منطقه گردد.

۱-۳ فرضیه‌ها یا سؤال‌های تحقیق
۱– احتمالاً آخرین تاریخ کاشت، بهترین زمان کاشت است.
۲- ممکن است سطوح سولفات روی به صورت خطی به افزایش عملکرد منجر شود.
۳- پیش بینی می‌شود بوریک اسید حضورش باعث افزایش عملکرد شود اما تفاوتی در سطوح مصرفی نباشد.‌
۴- شاید اثر روی و بوریک اسید معنی دار نشود.
۵- در صورت مصرف کود روی جذب نیتروژن و سایر عناصر مثل آهن، منگنز، پتاسیم، فسفر، کلسیم از خاک ممکن است مثبت باشد.

۱-۴‌ اهداف تحقیق
۱- بهترین تاریخ کاشت پاپ کورن در منطقه.

ادامه مطلب

دیگر سایت ها :

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت