دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کشاورزی : بررسی اثر غلظتهای مختلف تنظیم کننده رشد گیاهی IBA |
![]() |
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کشاورزی : بررسی اثر غلظتهای مختلف تنظیم کننده رشد گیاهی IBA
متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی – گرایش فضای سبز، گیاهان زینتی در منظر
با عنوان : بررسی اثر غلظتهای مختلف تنظیم کننده رشد گیاهی IBA
در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید
و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.
دانشگاه آزاد اسلامی
واحد ارسنجان
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه زراعت و اصلاح نباتات
پایاننامه برای دریافت درجه کارشناسیارشد (M.Sc. )
گرایش: فضای سبز، گیاهان زینتی در منظر
عنوان:
بررسی اثر غلظتهای مختلف تنظیم کننده رشد گیاهی IBA و نوع قلمه
بر ریشهزایی گل کاغذی در منطقه لامرد
استاد راهنما:
دکتر عبدالرضا جعفری
استاد مشاور:
مهندس کریم فارسی نژاد
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی
متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
در این بررسی تولید گل کاغذی از طریق ریشه دار کردن قلمه با استفاده از غلظت های مختلف IBA و نوع قلمه گرفته شده از شاخه مورد بررسی قرار گرفت. طرح آزمایشی مورد استفاده آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی با سه تکرار و هر واحد آزمایشی شامل 5 گلدان و در هر گلدان 2 قلمه استفاده گردید. بدین منظور شاخه های سال جاری حداقل به طول یک متر در اردیبهشت ماه به سه قسمت شامل قاعده ساقه وسط و رأس ساقه تقسیم شدند و قلمه های تهیه شده از این قسمت ها با تنظیم کننده رشد گیاهی IBA در غلظت های صفر 2000 ، 4000 و1470000PPm تیمار شدند و در بستر شن و پرلایت به نسبت 4 به 1 کاشته شدند. پس از نگهداری قلمه ها به مدت 75 روز اثر عوامل فوق بر روی صفات زمان ریشه دار شدن ، قطر ریشه ، وزن تر ریشه ، وزن خشک ریشه ، تعداد ریشه های فرعی ، درصد قلمه های ریشه دار شده و ارتفاع شاخساره در هر قلمه ثبت گردید. نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که استفاده از ماده تنظیم کننده رشدIBA نسبت به شاهد در ریشه زایی بسیار مؤثر بوده و قلمه های گرفته شده از وسط ساقه نسبت به قلمه های قاعده و رأس ساقه ریشه دار شدن بیشتری نشان دادند. همچنین تأثیر دو متغیر مورد بررسی در سایر صفات شامل وزن تر، وزن خشک ریشه ، تعداد ریشه های فرعی ، درصد قلمه های ریشه دار شده و ارتفاع شاخساره نیز نشان داد کاربرد هورمون IBA همراه با قلمه های گرفته شده از وسط ساقه در شرایط این آزمایش بهترین نتیجه را داشته است.
کلمات کلیدی: گل کاغذی. هورمون IBA قلمه،: ریشه زایی قلمه، محل قلمه
1-1مقدمه:
باغسازی و گلکاری از 3000 سال قبل از میلاد مسیح در جهان سابقه داشته در زمان فراعنه و حضرت موسی(ع) در اطراف کاخها گیاهان زینتی، پیچکها و گیاهان رونده کشت میگردید. یکی از عجائب هفتگانه باغهای معلق بابل در 600 سال قبل از میلاد بود که بصورت پنج طبقه روی هم از درختان بزرگ و گیاهان زینتی ساخته شده بود. پلینی در کتاب تاریخ طبیعی خود که مبنای گیاهشناسی دارد از باغهای بزرگ و وسیعی که پوشیده از گل بودند در 400 سال قبل از میلاد در روم قدیم خبر داده است. ( تبریزی،1371)
هنر پارکسازی از اوایل قرن 13 به تدریج رو به تکامل نهاد. در اواخر قرن 16 حفظ فضای سبز و طرح و ایجاد مکانهای زیبا جهت زیباسازی محیط برای اهل فن و مردم عادی اهمیت پیدا کرد. که تا به امروز ادامه دارد.
در ایران نیز جمعآوری و حفاظت و تکثیر گیاهان زینتی سابقه طولانی دارد. و این گیاهان گنجینه گرانبهایی میباشند که بصورت طبیعی و وحشی در دشتها، صحراها و کویرها و چه بصورت اهلی و تکثیر در گلخانهها در اختیار ما میباشد. (تبریزی،1371)
درخصوص حفظ گونههای مهم و با ارزش گیاهی لازم است فرهنگسازی صورت گیرد. و در این زمینه میبایست سرمایهگذاری اقتصادی صورت گیرد. در رشته گلکاری و کشت گیاهان زینتی بهطور
[یکشنبه 1398-07-28] [ 06:26:00 ب.ظ ]
|