دانلود پایان نامه ارشد : تصویر فرشتگان مقرّب در دیوان مولانا و عطار و متون مقدّس |
![]() |
«مولوی در باب سنایی به مدیران هر گونه تکریم فوق العادهای را توصیه میکرد، منکران او را به شدت نقد و رد میکرد و در حوزه یاران او الهینامه سنایی مثل قرآن جهت سوگند دادن مریدان نیز بکار میرفت». (زرین کوب، 1369، 237)
اندیشه و آیین مولوی در شش دفترش، به گونه غنیترین مکتب تصوف، و اوج ارتقای اندیشههای عرفانی سنتی ایران، آوازه خود رادر سراسر تاریخ و جهان گسترش داده و مولوی به مثابه بزرگترین چهره صمیمی و ملتهبترین جان دنیای عشق، توجه و شگفتی آشنایان این راه را به سوی خود معطوف داشته است.
دراین پژوهش سعی بر این است که چهره و تصویر ملائکهی مقرّب در شعر مولوی و عطار و همچنین متون مقدّس مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. از آن جایی که این شاعران در اشعار خود مضمونهای بکر و ناب از فرشتگان مقرّب داشتهاند؛ این پرسش به ذهنمان خطور کرد که آیا شعرای معاصر هم از این مضمون سازیها در شعر خود داشتهاند؟
و یا طرز تلقی این شاعران (مولانا و عطار) با شاعران معاصر مشابه است یا نه؟
بنابر این، این ملائکهی مقرّب مانند بسیاری از مسائل اسرائیلی دیگر وارد شعر فارسی شدهاند و باعث
مضمون آفرینی بسیاری از شاعران گشتهاند و فرشتگان غالباً در روایتهای کتاب مقدّس یاد شدهاند. باور به وجود انها بخشی از اصول جزمی است که یهودیان و مسیحیان باید آن را بپذیرند. به همین ترتیب، مسلمانان با تکیه بر قرآن، این باور را در شمار اصول ایمانی خود جای میدهند: نیکی آن است که به خدا و روز بازپسین و فرشتگان و کتاب آسمانی و پیامبران ایمان آورد.
پایان نامه حاضر به طور کلی مشتمل بر پنج فصل است که به شرح مختصر هر یک از فصول پرداخته میشود:
فصل اول: کلیات تحقیق میباشد که شامل مقدمه، عنوان تحقیق، بیان مسأله، پیشینهی تحقیق، فرضیههای تحقیق، اهداف تحقیق، روش تحقیق و محدودیتهای تحقیق میباشد.
[یکشنبه 1398-07-28] [ 01:40:00 ق.ظ ]
|