سمینار ارشد رشته مکانیک تبدیل انرژی: تعیین فاکتورهای موثر در اتلافات برودتی سقف و برآورد میزان کاهش بار برودتی |
سمینار ارشد رشته مکانیک تبدیل انرژی: تعیین فاکتورهای موثر در اتلافات برودتی سقف و برآورد میزان کاهش بار برودتی
متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک تبدیل انرژی
با عنوان : تعیین فاکتورهای موثر در اتلاف برودتی سقف و برآورد میزان کاهش بار برودتی به ازاء کاهش واحد اختلاف دما در واحد سطح
در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید
و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.
دانشگاه آزاد اسلامی
واحد تهران جنوب
دانشکده تحصیلات تکمیلی
“M.Sc” پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد
مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی
عنوان:
تعیین فاکتورهای موثر در اتلافات برودتی سقف و برآورد میزان کاهش بار برودتی به ازای کاهش واحد اختلاف دما در واحد سطح
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده:
از آنجایی که 50 درصد از اتلافات برودتی از طریق سقف انجام می گیرد، ارائه روش هایی برای کاهش این اتلافات تاثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی دارا می باشد.
در این پروژه فرضیات برای شهر قم در روز 15 جولای ساعت سه بعدازظهر در نظر گرفته شده است. سقف گنبدی بارگاه حضرت معصومه (س) توسط برنامه solar radiation مدل و مقدار انرژی تابشی و شار حرارتی برای آن محاسبه شده سپس مقدار زاویه نصف گنبد برای این را تغییر داده تا بهینه ترین حالت سقف گنبدی برای کاهش اتلافات برودتی محاسبه شود سپس دهانه گنبد با ارتفاع ثابت و زوایای متفاوت نصف گنبد بررسی شد و نتایج نشان می داد که کمترین اتلافات برای زوایای 50 الی 70 درجه می باشد.
برای کاهش بیشتر اتلافات مدل دو پوسته گنبد با عایق هوا بین آن دو پیشنهاد شده و اثر ضخامت لایه هوای بین دو قشر در ارتفاعهای مختلف پوسته با مدل های 60 و 70 درجه نصف گنبد بررسی شد و در دو حالت کمترین اتلافات از سقف گنبدی دو پوسته مشاهده شد.
هر چه اختلاف ستون هوای بین دو پوسته کمتر شود چون گردش هوا کمتر و اثر همرفت بسیار کاهش میابد اتلافات از سقف کمتر شده و تقریبا 8 الی 10 درجه شرایط آسایش رابهبود می بخشد. در حالتی که فضای گنبد دو پوسته با شکل منظم و شبیه تر به کره که در آن یک چرخش هوا اتفاق می افتد به دلیل تماس کم جریان همرفت هوا با قشر داخلی، حرارت به پوسته داخلی منتقل نمی شود و نتایج بهتری دیده می شود.
بنابراین توصیه می شود که در مناطق گرم و خشک از یکی از د و نوع سقف گنبدی دو پوسته پیشنهاد شده با مصالحی که ذخیره حرارتی بیشتری دارند برای کاهش اتلافات برودتی استفاده گردد.
مقدمه:
جرم های ذخیره حرارت در فضای مسکونی موجب تأخیر در افزایش دما در این فضا می شود و در شب با تهویه طبیعی یا حتی مکانیکی هنگامی که پیک بار وجود
ندارد، می توان آن را خنک نمود.
بالا بودن جرم دیوارها در بنای عالی قاپو (شکل 1-1 پیوست) موجب کاهش انتقال حرارت از طریق هدایت به فضای داخل ساختمان می شود و هم چنین باعث بالا بودن ظرفیت نگهداری هوای سرد شب در آن می گردد. افزایش سطوح داخلی موجب تبادل حرارت بهتر دیوارها از طریق همرفت با فضای داخل شده و این نیز سرعت افزایش دمای داخل را کاهش می دهد. در شب با تهویه طبیعی اجرام فوق با سرعت بیشتری خنک شده و تغییرات دما در شبانه روز در فضای داخلی به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. به این نوع سیستم، سیستم کنت رل و تأخیر در حرارت ورودی گفته می شود.
در این پروژه سعی بر آن شده تا سقف های گنبدی از جنبه های مختلف بررسی گردد. کلاً سقف های انحنادار را می توان به سقف های گنبدی و قوسی تقسیم بندی نمود. سقف های قوسی به سقف هایی گفته می شود که در یک جهت انحنا دارند و در ج هت دیگر خطی هستند .این سقفها اگر در راستای جهتی که خطی هستند، به شکل قوس و نمیدایره دربیایند، به سقف های گنبدی شکل شبیه تر می شوند. این نوع سقف ها بیشتر برای فضاهایی که مستطیل شکل هستند مناسب تر می باشد. از مهمترین ویژگی های این نوع سقف ها می توان به کمترین تنش کششی که در آن ها به وجود می آید، نام برد که حتی از موادی مانند گل، آجر، سنگ و موادی از این قبیل که تحمل خمش را ندارند، استفاده نمود.
فصل اول
مروری بر فعالیتهای انجام شده
سقف های گنبدی خود نیز انواع مختلفی دارند، مانند گنبدی یک لایه، کروی و گنبدی دولایه. از آنجایی که سقف های گنبدی سطح بیشتری در فضای خارج خود دارند، تبادل حرارت بهتری انجام می دهند و کمتر گرم می شوند. مصالحی که برای ساختن این نوع سقف به کار می رود در ابتدا خشت بود، سپس از آجر که به طور معمول به ضخامت 1-2cm روی آن از کاه گل پوشیده می شود استفاده می شده است . وجود کاه گل موجب جلوگیری از نفوذ باران بوده و مانند عایقی در برابر گرما عمل می کند. امروزه نیز این نوع سقف ها گاهاً در انبارها و کارگاهها و هم چنین برای ساخت
[یکشنبه 1398-07-28] [ 02:34:00 ق.ظ ]
|