دانلود پایان نامه مدلسازی اطلاعات ساختمان |
دانلود پایان نامه مدلسازی اطلاعات ساختمان
تاریخچه مدلسازی اطلاعات ساختمان
بطور خلاصه میتوان گفت که پیشینه تحقیقات انجام شده در زمینه سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) دارای چهار بخش اصلی زیر است که در ادامه هریک از این بخشها توضیح داده شده است.
طراحی اصلی
روش دوبعدی CAD اولیه
روشهای متداول طراحی
مدلسازی اطلاعات ساختمان
طراحی اصلی
تا اواسط قرن نوزدهم میلادی، روش عمومی طراحی ساختمانها دستخوش تغییرات زیادی نگردید و مهندسین از ابزار سادهای همچون قلم، کاغذ، خطکش و ماشینحساب برای طراحی، محاسبات و توصیف ساختمانهای خود بهره میگرفتند. با این حال، با پیشرفت ریاضیات و محاسبات تکاملی از یکسو و پیشرفت مصالح ساختمانی از سوی دیگر، روند طراحی ساختمانها به سرعت تغییر کرد و به سرعت بهبود یافت [۱۰].
روش دوبعدی CAD اولیه
با اختراع کامپیوتر، طراحیهای دوبعدی CAD ب
ه عنوان یک ایده و ابزار طراحی جدید در صنعت AEC به تصویب رسیدند و با سرعت زیادی پیشرفت نمودند [۲۸].
پس از جنگ جهانی دوم، تکنولوژی آمریکایی به سرعت در زمینه مهندسی عمران پیشرفت کرد. صفحه طراحی یا به اصطلاح SKETCHPAD برای نخستین بار توسط ایوان ساترلند[۱] توسعه داده شد که این فنآوری ریشه طراحی با روشهای CAD بود [۳۵].
در آغاز، تکنولوژی CAD به عنوان محبوبترین فنآوری طراحی در دوران مدرن مطرح نمود. با این حال، با عمومی شدن رایانههای شخصی، شرکت مشهور Autodesk با توسعه نرمافزار Autocad گام نوینی را در این صنعت برداشت. از این پس و بطور ناگهانی، تمام معماران و مهندسان در سراسر جهان شروع به یادگیری و استفاده از این نوع نرمافزار طراحی در پروژههای خود نمودند [۲۷].
روشهای متداول طراحی
شکل دوبعدی طراحیهای CAD با تبدیل به شبیهسازیهای چهاربعدی بطور گستردهای در فرآیند طراحی پیشرفت کرد. تکنولوژی اینترنت و نشستهای چندرسانهای (از قبیل ویدئو کنفرانسها) نیز تاثیر بسزایی در گسترش ابزار طراحی در صنعت ساخت و ساز داشتند [۳۹].
با تغییر مدلسازی دوبعدی CAD به سمت مدلسازی سه بعدی و با ایجاد ارتباط بین مهندس سازه و معمار، روند فرآیند طراحی ساختمان به کل دستخوش تغییر شد. این موضوع نه تنها روش طراحی
[شنبه 1398-07-27] [ 10:50:00 ب.ظ ]
|